Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransskorpor

 
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Recept från mitt favoritkondis :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör socker poröst och blanda ner ägg och mjölk.
  2. Sikta i bakpulver och mjöl och arbeta in det i degen tillsammans med saffran.
  3. Dela degen i 6 bitar och rulla ut bitarna lika långa som plåten.
  4. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla längderna med ägg. Strö över råsocker och flagad mandel.
  5. Grädda längderna gyllenbruna i cirka 20 minuter i 175 grader. Tag ut längderna och sänk ugnen till 100 grader. Skär genast upp sneda skorpor och sätt tillbaka dem på plåten och torka dem i cirka 1 timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.