Rårivna rödbetor i smeten ger en extra saftig och smakrik kaka. Färskosten som kakan toppas med blir pricken över i:et.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel i en bunke. Vänd runt äppelklyftorna i blandningen och ta upp dem. Lägg rumsvarmt smör i bunken och vispa det pösigt. Vispa i ägget, ett i taget. Skala och finriv rödbetorna och blanda ner i smeten. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Stick ner äppelklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kallna.
- Blanda alla ingredienserna till toppingen och bred över den kalla kakan. Strö över pumpakärnor.
Publicerat den
6 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar