Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig äppelkaka med rödbetor

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Rårivna rödbetor i smeten ger en extra saftig och smakrik kaka. Färskosten som kakan toppas med blir pricken över i:et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kärna ur och klyfta äpplena. Blanda socker och kanel i en bunke. Vänd runt äppelklyftorna i blandningen och ta upp dem. Lägg rumsvarmt smör i bunken och vispa det pösigt. Vispa i ägget, ett i taget. Skala och finriv rödbetorna och blanda ner i smeten. Rör ner mjölet blandat med bakpulver.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. Stick ner äppelklyftorna. Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kallna.
  4. Blanda alla ingredienserna till toppingen och bred över den kalla kakan. Strö över pumpakärnor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.