- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Mycket god och saftig banankaka som passar bra som efterrätt med en klick grädde eller glass. Den här kakan är perfekt att göra om du har överblivna bananer med brunt skal som inte är så roliga att äta men perfekta för den här kakan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker och rör ner det i ägg-och sockerblandningen.
- Tillsätt matfett, mjölk, limesaft och rivet limeskal.
Tag bort 1/3 av smeten och blanda i kakaopulvret.
Smörj och bröa en avlång sockerkaksform, ca 1½ liter.
- Skär bananerna i skivor. Häll ett lager ljus smet i formen och klicka i lite mörk smet. Varva smet med skivade bananer. Det är viktigt att smeten täcker bananskivorna.
- Grädda kakan ca 50 minuter.
Vänd upp den på galler och låt svalna.
- Servera banankakan med lättvispad grädde, smaksatt med lite vaniljsocker eller riven ingefära. Även vaniljglass är toppen att servera till.
Smaklig spis!
Publicerat den
27 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
så good mums:)
Hej det måste fattas några ingredienser i detta recept hur mycket kakao ska det vara ?och hur mycket lime?