Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig banankaka med grädde

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Mycket god och saftig banankaka som passar bra som efterrätt med en klick grädde eller glass. Den här kakan är perfekt att göra om du har överblivna bananer med brunt skal som inte är så roliga att äta men perfekta för den här kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda mjöl, bakpulver och vanillinsocker och rör ner det i ägg-och sockerblandningen.
  3. Tillsätt matfett, mjölk, limesaft och rivet limeskal. Tag bort 1/3 av smeten och blanda i kakaopulvret. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform, ca 1½ liter.
  4. Skär bananerna i skivor. Häll ett lager ljus smet i formen och klicka i lite mörk smet. Varva smet med skivade bananer. Det är viktigt att smeten täcker bananskivorna.
  5. Grädda kakan ca 50 minuter. Vänd upp den på galler och låt svalna.
  6. Servera banankakan med lättvispad grädde, smaksatt med lite vaniljsocker eller riven ingefära. Även vaniljglass är toppen att servera till. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nannesel 27 oktober 2008

    så good mums:)

  • morsan123 25 januari 2009

    Hej det måste fattas några ingredienser i detta recept hur mycket kakao ska det vara ?och hur mycket lime?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.