Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig päronkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Oemotståndlig päronkaka som serveras med crème fraiche med vaniljsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär päronen i klyftor. Blanda ingefära och hälften av farinsockret. Vänd päronklyftorna i blandningen.
  2. Rör restern av farinsockret och smör poröst. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda i övriga ingredienser och rör om ordentligt. Häll hälften av smeten i en rund form ca 22 cm i diatmeter. Lägg päronen och resternde smet.
  3. Grädda i 175 grader i 40 min. Låt kakan svalna och sikta över florsocker. Servera med crème fraiche som rörts i med vaniljsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.