Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftig vanilj- och chokladkaka

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Saftig, mjuk och god vanilj- chokladfikaksbakelser...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en avlång form.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Rör Norrmejerier Smör, socker och vaniljsocker till en ljus och fluffig kräm med hjälp av en elvisp. Tillsätt ett ägg i sänder och rör kraftigt.
  4. Blanda mjöl med bakpulver och rör ned i smeten växelvis med 1 dl grädde.
  5. Tag bort 1/3 av smeten och blanda med kakao.
  6. Varva smeten i formen.
  7. Börja och avsluta med vit smet.
  8. Grädda i 55-60 minuter i nedre delen av ugnen.
  9. Skär kakan i rutor när den svalnat.
  10. Vispa resten av grädden och toppa med. Pudra gärna över lite florsocker och toppa med ett bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.