Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad med frön och krutonger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna ljuvliga sallad med sesam-, solros- och pumpafrön är vacker, god och mycket nyttig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av kanterna på brödskivorna och skär sedan brödet i tärningar, ca 1 cm stora.
  2. Lägg brödtärningarna i en skål och ringla över 1 msk olivolja. Blanda ner vitlök, örter och sesamfrön. Lägg brödtärningarna i ett jämnt lager på en stor plåt. Rosta i ugnen 8-10 minuter, skaka plåten efter 5 minuter, tills brödtärningarna och sesamfröna är gyllene. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  3. Blanda vinäger och senap och vispa ner resten av oljan, lite i taget, till en krämig dressing.
  4. Blanda krutongerna, solrosfrön, pumpafrön och sallad i en skål. Ringla över dressingen och blanda ordentligt precis före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.