Denna ljuvliga sallad med sesam-, solros- och pumpafrön är vacker, god och mycket nyttig.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär av kanterna på brödskivorna och skär sedan brödet i tärningar, ca 1 cm stora.
- Lägg brödtärningarna i en skål och ringla över 1 msk olivolja. Blanda ner vitlök, örter och sesamfrön. Lägg brödtärningarna i ett jämnt lager på en stor plåt. Rosta i ugnen 8-10 minuter, skaka plåten efter 5 minuter, tills brödtärningarna och sesamfröna är gyllene. Ta ut ur ugnen och låt svalna.
- Blanda vinäger och senap och vispa ner resten av oljan, lite i taget, till en krämig dressing.
- Blanda krutongerna, solrosfrön, pumpafrön och sallad i en skål. Ringla över dressingen och blanda ordentligt precis före servering.
Publicerat den
14 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar