Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad med keso och druvor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En sallad med doft av koriander och valnötter för tankarna till sydliga nejder. Keson ger en matig sallad som här dekoreras med vackra vindruvor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nötterna i lite vatten i ca 5 minuter. På så sätt försvinner den lite bittra smaken. Fräs sedan upp nötterna på svag värme i lite matfett.
  2. Lägg sallad, vindruvor och nötter vackert i en salladsskål. Blanda försiktigt ner lagom stora bitar av keson i salladen. Rör inte om för kraftigt så att osten blir för kladdig. Om du vill göra salladen lite mer sydländsk och starkare i smaken kan du byta ut keson mot fetaost.
  3. Vispa ihop alla ingredienser till dressingen utom olivoljan. Tillsätt sedan oljan och rör om kraftigt så att dressingen blir jämn och fin i konsistensen.
  4. Häll dressingen över salladen och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.