En sallad med doft av koriander och valnötter för tankarna till sydliga nejder. Keson ger en matig sallad som här dekoreras med vackra vindruvor.
Instruktioner
- Koka nötterna i lite vatten i ca 5 minuter. På så sätt försvinner den lite bittra smaken. Fräs sedan upp nötterna på svag värme i lite matfett.
- Lägg sallad, vindruvor och nötter vackert i en salladsskål. Blanda försiktigt ner lagom stora bitar av keson i salladen. Rör inte om för kraftigt så att osten blir för kladdig. Om du vill göra salladen lite mer sydländsk och starkare i smaken kan du byta ut keson mot fetaost.
- Vispa ihop alla ingredienser till dressingen utom olivoljan. Tillsätt sedan oljan och rör om kraftigt så att dressingen blir jämn och fin i konsistensen.
- Häll dressingen över salladen och servera genast.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar