Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sallad på rödtunga, blåmusslor och parmesan

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mycket trevlig och god förätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. DRESSING: Lägg äggulor, sardeller och vitlök i en kanna. Mixa och tillsätt olivoljan i en tunn stråle så att dressingen tjocknar. Tillsätt parmesanosten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt mjölk om dressingen behöver tunnas ut.
  2. 2. Musslor: Skrubba musslorna och ta bort ”skägget”. Släng bort de musslor som inte är slutna. Skala och skär fondgrönsakerna i ½ cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs fondgrönsaker och de båda löksorterna mjuka i smöret i en gryta. Tillsätt musslorna, häll på vinet och lägg på ett lock. Koka upp. När musslorna öppnats är de klara, ca 5 min. Sila av buljongen och låt musslorna svalna. Plocka sedan ur dem ur skalen, spara eventuellt några med skal till garnering.
  3. 3. Rödtunga: Sätt ugnen på 125 grader. Skär fisken i 10 cm långa bitar. Lägg den på ugnssäkert fat. Pensla med olivolja och strö över salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg fisken på tallrikar och fördela sallad, musslor, lök och den hyvlade parmesanosten över. Servera gärna bröd eller några grissinipinnar till salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.