Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salt kolasås med jordgubbar och hasselnötter

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Livsfarligt god är denna snabbfixade dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll 1 dl av sockret i en vid kastrull på svag värme och låt det smälta under omrörning. Häll på ytterligare 1 dl socker och rör om tills även detta har smält. Sockret ska bara smälta och endast på lite färg.
  2. Tillsätt grädden och rör om tills blandningen har kokat samman till en sås och eventuella sockerklumpar har lösts upp. Det går på några minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner flingsaltet.
  3. Servera kolasåsen med jordgubbar och rostade, hackade hasselnötter ovanpå.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.