Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salt mandelkaka

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Mördeg med nötmjöl och flingsalt. Ingen stark sötma i dessa kakor, mer en kaka som drar åt kex än en kaka. Perfekt att servera till fikat för dem som vill hålla ner på sockerhalten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör smör och socker i en matberedare. Häll i mjölsorterna och salt. Blanda till en smuldeg.
  3. Stjälp upp degen på ett bord och forma den till en rulle. Skär kakor, 1 cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt dem kallna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.