Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salta biten

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kokt rimmad oxbringa med impotatis. Förr i världen en mycket uppskattad söndagsrätt bland i synnerhet herrar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj oxbringan ordentligt och lägg den i en rymlig kastrull med vatten så det täcker.
  2. Koka upp och skumma och lägg i moroten och vitpepparkornen.
  3. Koka mycket långsamt i ungefär 3 timmar, eller tills man med en stekgaffel kan känna att köttet är färdigkokt.
  4. Skär köttet i tunna skivor tvärs över fibrerna.
  5. Servera med potatis som kokats i kokspadet från bringan och moroten. Strö grovt hackad perilja över alltsammans.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.