Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saltgrillad fisk med snabbstekta grönsaker

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Energi 541 kcal Fett 22 g Protein 28 g Kolhydrat 56 g Fibrer 12 g

Ingredienser

Instruktioner

Skär fyra snitt i skinn och kött på var sida av sillarna. Skär dem så att du kommer in till benet. Strö över 2 msk salt per sida. Låt sillarna dra i 30 minuter. Koka riset. Skär morötter i bitar i storlek med bönorna och blanchera bönor och morötter i kokande saltat vatten i 30 sekunder. Låt dem droppa av. Hacka chilin fint. Hetta upp oljan och stek grönsaker och chili lätt. Tillsätt olja och koka 30 sekunder. Ta av från värmen och strö på sesamfrön. Borsta av saltet från sillarna och badda dem torra. Hacka chilin finns och strö den i snitten på den ena sidan av sillarna. Grilla i ugn eller över öppen grill i 3-4 minuter på var sida. Servera sillarna med ris och grönsaker med lite citron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.