Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till kyckling och ris

Kyckling och ris går alltid hem hos barnfamiljen. Det är gott, går snabbt och kan varieras med olika tillbehör och såser. En klassisk sås till kyckling och ris är har en balanserad smak av curry. Det är också gott att göra en sås till kyckling och ris med creme fraiche. Använd gärna en smaksatt creme fraiche för enkelhetens skull, förslagsvis franska örter som passar bra till kyckling. Du kan välja att servera en kall sås till kyckling och ris eller om du föredrar en varm. Väljer du en kall sås kan du med fördel använda smaker som honung, dijon och citron som smakar riktigt gott tillsammans med kyckling. Servera med en fräsch sallad och du har en komplett och fantastiskt god middag på ett kick!


Bryn kycklingbitarna. Häll på vatten och buljongtärningen och låt koka på svag värme under lock i cirka 15 minuter. Tag upp kycklingen. Rör ner saft, creme fraiche, kryddor och soja i stekpannan oc...

30 min
4
2

Stek kycklingfiléerna ca 10 minuter. Salta och peppra. Blanda alla ingredienser till såsen och koka upp under omrörning. Sjud 5 minuter. Häll såsen över kycklingen. Strö över hackade tomater....

4
2

Tärna kycklingen och strimla purjolöken. Fräs först kycklingen och lägg efterhand i purjolöken. När kycklingen är klar och purjolöken mjuk, tillsätt tomatpurè, buljong, svartpeppar, ingefära och salt....

4
2

Dela fileérna i två. Koka upp hönsbuljongen och kryddorna, lägg ner fileérna och koka i ca: 5 minuter. Fräs curry i smör i en gryta. Blanda i mjöl, tillsätt spad och fraiche. Vispa och koka upp. Sj...

4
2

Skär kycklingfilen i kuber, skär löken grovt. Bryn lök, lägg i filen och krydda den 10-15 minuter. Tillsätt mot slutet paprika och wokgrönsakerna. Häll båda currypåsarna över och blanda, tillsätt...

30 min
4-5
2

Blanda risvinet/sherryn med majsmjölet. Dela kycklingen i kuber, ca 1 cm stora. Lägg kuberna i en skål och häll i blandningen. Marinera i minst 30 minuter. Medan kyckling marineras så förbereder...

1 h
4-6
1

Koka riset som skall vara till. Börja med att dela kycklingen i mumsbitar. Salta och peppra dem och rulla dem i mjölet. Riv äpplet. Hacka löken. Pressa vitlöken. Skiva bananen. Stek kyckling...

30 min
2
1

Wokpanna kan med fördel använda. Skär moroten i slantar, rödlöken och paprikan i strimlor. Riv skalet på 2 limefrukter. Skiva chillifrukten fint och använd sparsamt då det kan bli riktigt starkt....

45 min
4
1

Ta fram en ugnssäker form. Dela kycklingen i bitar (ta bort ben om så önskas). Sprid ut kycklingen i formen jämnt. Skala och skiva bananerna efter önskemål. Lägg bitarna på kycklingen jämnt och fi...

30 min
4
1

Hacka vitlöken, blanda alla ingredienser till marinaden. Tärna kycklingen och lägg i påse, häll på marinaden. Låt stå i minst 1 timme. Strimla morötter, vitkål och purjolök fint. Sila av marinaden...

35 min
3-4
1

Smält margarinet i en stor tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna lätt i 5-10 minuter, vänd dem då och då. Tillsätt salt och svartpeppar, kanel, kryddpeppar och rör om ordentligt. Tillsätt lök...

6-8
1

Stek bacon i en stekpanna. Skiva upp kycklingen i mindre bitar, häll i tillsammans med baconet och strö över kryddorna. Blanda i morötterna och låt de värmas, innan du ev. slänger över allt i en tra...

30 min
6
1

Mixa löken med mjölken. Lägg lökmassan i en stor bunke. Salta och blanda. Tillsätt ströbrödet och låt stå att svälla en liten stund. Vänd sedan ner kycklingfärsen och blanda väl. Rulla 30 st bullar. V...

4-6
1

Blanda kycklingstrimlorna första med lättvispad äggvita och sedan med potatismjölet. Hetta upp hälften av oljan och smöret i en wok eller stekpanna tills smöret har slutat fräsa och blivit brunt. W...

4
1

Skär kycklingen,paprika och löken. Stek till kycklingen till den är färdig. Tillsätt kokosmjölk, vatten, buljong, vitlök och kryddor. Låt puttra ca 10 min till kokosmjölken tjocknat som en sås. Server...

20 min
2-3
1

Ansa och skär svampen i små bitar. Fräs svampen i hälften av matfettet i en stekpanna. Låt kallna. Skär en djup ficka i varje kycklingfilé och fyll med svampen. Fäst ihop med trästickor. Bryn kyckli...

4
1

Skär kycklingen i strimlor. Skala och hacka löken. Strimla majs, zucchini, paprika och purjolök. Skölj och skiva champinjonerna. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Fräs kyckling...

20 min
4
1

Koka ris. Börja med att skiva de färska champinjonerna, bryn dem i stekpannan. Stek upp baconet, så att de blir lite knapriga, låt rinna av på hushållspapper. Skär kycklingfilén i bitar, bryn tills...

1 h 30 min
6

Gör i ordning marinaden. Börja med att vispa upp äggvitan lätt med en gaffel och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Skär kycklingen i små kuber, ca 1*1 cm. Lägg i marinaden och blanda runt. S...

45 min
2

Strimla kycklingen och stek den. Salta och peppra. Lägg kycklingbitarna i en ugnsfast form. Koka grädden och mjölk. Blanda i ett halvt paket smulad fetaost, hackade soltorkade tomater, hackad basil...

1 h
4

Skär kycklingen i bitar. Stek kålen på medelhög värme i smör. Tillsätt kycklingen när kålen blivit mjuk. Krydda med curry och paprikapulver, tillsätt vitlöken och crème fraiche och eventuellt grädde o...

20 min
3-4

Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en 1 timme, gärna längre. Bryn löken i olja i stor panna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycket färg. Bryn kycklingen. Häl...

4

Tina först kycklingen om det är frysta filéer. Dela dom på mitten så dom blir tunnare, då blir dom fortare färdigstekt i pannan. Stek dom färdiga i stekpanna, salt och peppra. Lägg dom i en ugnsfa...

4-5

Börja med att hacka kycklingfiléerna i strimlor, storlek efter behag. Hacka sedan lök, paprika och morötter. Pressa vitlöksklyftan i wokpannan tillsammans med mat eller olivolja och kryddorna innan du...

20 min
2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.