Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sås till kyckling och ris

Kyckling och ris går alltid hem hos barnfamiljen. Det är gott, går snabbt och kan varieras med olika tillbehör och såser. En klassisk sås till kyckling och ris är har en balanserad smak av curry. Det är också gott att göra en sås till kyckling och ris med creme fraiche. Använd gärna en smaksatt creme fraiche för enkelhetens skull, förslagsvis franska örter som passar bra till kyckling. Du kan välja att servera en kall sås till kyckling och ris eller om du föredrar en varm. Väljer du en kall sås kan du med fördel använda smaker som honung, dijon och citron som smakar riktigt gott tillsammans med kyckling. Servera med en fräsch sallad och du har en komplett och fantastiskt god middag på ett kick!


Skär den tinade kycklingen i strimlor. Bryn bitarna i olja till de känns nästan klara. Strimla paprikan och låt steka med en liten stund mot slutet. Lägg kycklingbitarna och paprikan i en ugnsform....

2-3

Blanda soja, sesamolja, farin, ananasjuice, salt och vitpeppar i en skål. Tillsätt den strimlade kycklingen och låt den marinera i 3 timmar i kylen. Sila marinaden och panera kycklingen med mjöl....

2

Skär kycklingfiléer i mindre bitar lägg i en större form. Krydda med salt, peppar och hälften av curryn. Ställ in 10 min i ugnen på 225 grader. Hacka purjolök, tomater och champinjoner i valfri for...

45 min
6-8

Fräs baconet i en stekpanna och låt rinna av på ett hushållspapper. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn till, lägg kyckling och bacon i en ungssäker form. Dela bananen och ananasen i bitar och...

30 min
3-4

Strimla köttet och grönsakerna. Riv ingefäran och finhacka vitlöken. Hetta upp en panna med olja. Rör sedan ned soja, vatten, socker, salt och vipeppar. Lägg i vitlöken och köttet, fräs på till...

4

Hacka lök och vitlök. riv moroten och stek allt tillsammans med smör på hög värme i en stekpanna. Lägg i kycklingklubborna och låt dom vara i 5 minuter. Häll sedan i grädden och lite worcestersås samt...

1 h
3

Krydda fileérna med spiskummin och grilla dem i ugnen, tills de är genom grillade. Dela dom sedan i små bitar och lägg dessa i en ugnsform. Strö över kryddpåsen på kycklingen. Hacka tomaterna och strö...

3-4

Tärna kycklinglåren i bitar om ca 1x1 cm. Blanda alla torra kryddor i en 2l plastpåse, häll ned kycklingtärningar i påsen med kryddor, häll över oljan, knyt ihop påsen och skaka runt. Marinera i 30 mi...

30 min
4

Krydda kycklingfiléerna runtom med salt, peppar och paprikapulver. Sikta över 2 tsk maizena på båda sidor av filéerna. Skala och hacka schalottenlöken fint. Sätt ugnen på 150º. Hetta upp oljan i en...

4

Skär kycklingen i tärningar, ca 1 ½ cm stora. Skala och hacka löken. Skala och slanta morötterna. Bryn kyckling och grönsaker i matfettet. Tillsätt kycklingfond, vatten, soya och svartvinbärssaf...

4

Bryn kycklingfiléerna runt om i smöret. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar. Lägg över i en smord, ugnsfast form. Smält smöret till ostsåsen i en tjockbottnad kastrull. Pudra över mjölet och...

4

Bryn kycklingfiléerna väl runt om i het panna, krydda. Blanda räkspad, vin och saffran med créme fraiche och låt koka upp under omrörning. Red av med snabbredning. Smaka av med kryddor och rör ne...

4

Hacka löken. Skär paprikan i bitar. Grovhacka nötterna. Fräs löken i olja några minuter. Tillsätt kycklingen och fräs ca 5 minuter. Lägg ner paprika och fräs lite till. Smula ner buljongtärningen och...

30 min
4

Skär kycklingfiléerna i 2 cm skivor. Värm stekpanna. Häll i oljan i ett hörn av stekpannan och blanda ner kryddorna curry, kanel, ingefära och paprika i den varma stekpannan, rör om med oljan och k...

1 h
4

1. Gör ett längsgåenmde djupt snitt från sidan på varje kycklingfilé, så att du får en ordentlig ficka. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen och fördela blandningen i fickan på filéerna. 2....

40 min
4

Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i stekgryta och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt vatten, buljong, gelé, senap, ingefära och soja. Låt puttra i 5 min. Rör ner...

4

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek därefter dem i lite flytande margarin tills de har fått en fin yta, krydda med salt, peppar och curry och stek upp lite snabbt. Lägg sedan över kycklin...

20 min
2

Blanda ingredienserna till marinaden och häll den, tillsammans med den strimlade kycklingen, i en plastpåse. Knyt ihop påsen och låt kycklingen marinera i minst en timme i rumstemperatur. Vänd ofta p...

4

Bryn kycklingen delad i bitar i smör med lite grillkrydda på. Ta upp den och bryner de finskurna grönsakerna och ha i fond du chefen. ' Lägg i kycklingen igen och häller på vinet och olivoljan låt...

1 h 30 min
4

Stek kycklingfileerna ca 5 min per sida. Krydda. Strö över 2 strimlade gröna paprikor. Höll över strimlat skal och saft från 1 lime. Lös upp buljongtärningen i vattnet och rör ner creme fraichen, m...

30 min
8

Dela kycklingen i lagom stora bitar. Bryn kycklingbitarna hastigt i lite olja i stekpanna. Strö över koriander, spiskummin och salt. Sås: Bryn löken och äpplet i lite smör i en tjockbottnas kastr...

1 h
4

Finhacka chilin och blanda den med fisksåsen och olivoljan. Strimla kycklingfiléerna och marinera dem i såsen, ungefär 30 minuter. Stek sedan kycklingen tillsammans med marinaden. Lägg i vårlök och ch...

4

Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek i smör eller olja så det får en fin färg, de behöver inte vara genomstekta, de kokar klart tillsammans med löken och paprikan. Hacka löken och paprikan och stek ti...

45 min
3-4

Skär kycklingen i små bitar och stek dessa tills de är genomstekta. Kydda sedan med curry, kajennpeppar och chiliflakes. Stek wokgrönsakerna tillsammans med ärter, majs och paprika, blanda sedan me...

45 min
4-5

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.