Den här rätten lagas i ett nafs och de lysande färgerna och den härliga doften skapar god stämning.
Instruktioner
- Skölj tomaterna, skär i skivor, ta samtidigt bort stjälkfästena. Smörj en eldfast from med lite olivolja, lägg i tomatskivorna, salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka potatisen och håll dem varma.
- Skölj persilja och basilika, skaka av vattnet, knipsa av bladen, spara några till dekoration, hacka resten fint. Krossa kryddörterna med resten av oljan i en mortel eller passera dem i stavmixer. Salta och peppra örtoljan.
- Behåll skalet på vitlöksklyftorna, halvera tjockare klyftor på längden. Fördela vitlöken på tomaterna, stek dem mitt i ugnen ca 5 minuter.
- Skölj sejfilén, torka av den med hushållspapper och skär i bitar. Pensla dem med lite tomatsaft, salta och peppra. Lägg dem över tomatskivorna och låt steka i ugn ca 15 minuter.
- Servera på tallrikar med basilikablad, örtoljan, potatis och citronklyftor.
Publicerat den
28 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar