Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sejfilé med tomater och örtkryddolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten lagas i ett nafs och de lysande färgerna och den härliga doften skapar god stämning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj tomaterna, skär i skivor, ta samtidigt bort stjälkfästena. Smörj en eldfast from med lite olivolja, lägg i tomatskivorna, salta och peppra. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka potatisen och håll dem varma.
  3. Skölj persilja och basilika, skaka av vattnet, knipsa av bladen, spara några till dekoration, hacka resten fint. Krossa kryddörterna med resten av oljan i en mortel eller passera dem i stavmixer. Salta och peppra örtoljan.
  4. Behåll skalet på vitlöksklyftorna, halvera tjockare klyftor på längden. Fördela vitlöken på tomaterna, stek dem mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Skölj sejfilén, torka av den med hushållspapper och skär i bitar. Pensla dem med lite tomatsaft, salta och peppra. Lägg dem över tomatskivorna och låt steka i ugn ca 15 minuter.
  6. Servera på tallrikar med basilikablad, örtoljan, potatis och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.