Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semlor

 
  • Serverar: 8-16 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Vill man ha massor med semlor så bör man göra dubbel sats. Det brukar vi göra då vi gör väldigt stora semlor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet, ha i mjölken och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i degbunken. Häll över lite av mjölken och låt det blandas med jästen. Ha i resten. Blanda i salt, socker, ägg och hjorthonssalt. Kör degblandaren tills allt är blandat. Ha i vetemjöl tills det är en fin och fast deg. Låt jäsa ca 40-60 min.
  2. Ha ut degen på degbordet och forma till bullar. Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare ca 20 min. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 5-10 min (olika beroende på storlek) i 250 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.