- Serverar: 8-16 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Vill man ha massor med semlor så bör man göra dubbel sats. Det brukar vi göra då vi gör väldigt stora semlor.
Instruktioner
- Smält margarinet, ha i mjölken och värm till fingervarmt.
Smula ner jästen i degbunken.
Häll över lite av mjölken och låt det blandas med jästen. Ha i resten.
Blanda i salt, socker, ägg och hjorthonssalt. Kör degblandaren tills allt är blandat.
Ha i vetemjöl tills det är en fin och fast deg.
Låt jäsa ca 40-60 min.
- Ha ut degen på degbordet och forma till bullar.
Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare ca 20 min.
Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 5-10 min (olika beroende på storlek) i 250 grader.
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar