Komplettera kyckling eller fläskkött med denna enkla grönsaksrätt. Med en mustig senapsdressing smakar det underbart.
Instruktioner
- Skala och skär löken i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och låt den bli mjuk utan att brynas.
- Skölj, skala och skär morötterna i slantar. Skölj, ta ur kärnhuset och skär paprikorna i strimlor. Häll ner grönsakerna i lökblandningen. Fräs under omrörning, ca 5 minuter. Grönsakerna ska fortfarande vara lite knapriga.
- Skölj och ansa broccoli och blomkål. Skär av buketterna och dela dem i ännu mindre buketter. Blanda ner blomkål och broccoli bland de övriga grönsakerna. Tillsätt champinjonerna och 1½ dl buljong. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.
- Blanda yoghurt, resten av buljongen, senap, svartpeppar och lite salt. Blanda väl.
- Häll yoghurtblandningen över grönsakerna. Rör hela tiden. Sjud i ytterligare 5 minuter tills allt är genomvarmt. Servera genast.
Publicerat den
23 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar