Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsdressad grönsaksmix

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Komplettera kyckling eller fläskkött med denna enkla grönsaksrätt. Med en mustig senapsdressing smakar det underbart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i skivor. Hetta upp oljan i en stekpanna. Tillsätt löken och låt den bli mjuk utan att brynas.
  2. Skölj, skala och skär morötterna i slantar. Skölj, ta ur kärnhuset och skär paprikorna i strimlor. Häll ner grönsakerna i lökblandningen. Fräs under omrörning, ca 5 minuter. Grönsakerna ska fortfarande vara lite knapriga.
  3. Skölj och ansa broccoli och blomkål. Skär av buketterna och dela dem i ännu mindre buketter. Blanda ner blomkål och broccoli bland de övriga grönsakerna. Tillsätt champinjonerna och 1½ dl buljong. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 10 minuter.
  4. Blanda yoghurt, resten av buljongen, senap, svartpeppar och lite salt. Blanda väl.
  5. Häll yoghurtblandningen över grönsakerna. Rör hela tiden. Sjud i ytterligare 5 minuter tills allt är genomvarmt. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.