Här virar vi in marinerad kycklingfilé i kallrökt skinka. Det blir saftigt och gott tillsammans med basilikasåsen.
Instruktioner
- Blanda senap, olivolja och vatten till en marinad i en skål. Tillsätt citronskal, pressad vitlök, salt och peppar. Skär varje filé i 3 cm avlånga bitar. Låt dem marinera ca 1 timme.
- Sätt ugn på 225 grader. Vira en skiva skinka runt varje kycklingbit. Smör stek dem så de får färg men inte helt genomstekta. Salt och peppra.
- Lägg den i en smord ungsform. Stek kycklingen mitt i ugnen 10-12 minuter till den är genomstekt.
- Gör basilikasåsen under tiden. Kör crème fraiche, basilikablad, olivolja och örtsalt i mixer till en slät sås. Ställ den kallt. Servera kycklingen med klyftpotatis och sallad. Ringla över lite sås
Publicerat den
20 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar