Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Senapsmarinerad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här virar vi in marinerad kycklingfilé i kallrökt skinka. Det blir saftigt och gott tillsammans med basilikasåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda senap, olivolja och vatten till en marinad i en skål. Tillsätt citronskal, pressad vitlök, salt och peppar. Skär varje filé i 3 cm avlånga bitar. Låt dem marinera ca 1 timme.
  2. Sätt ugn på 225 grader. Vira en skiva skinka runt varje kycklingbit. Smör stek dem så de får färg men inte helt genomstekta. Salt och peppra.
  3. Lägg den i en smord ungsform. Stek kycklingen mitt i ugnen 10-12 minuter till den är genomstekt.
  4. Gör basilikasåsen under tiden. Kör crème fraiche, basilikablad, olivolja och örtsalt i mixer till en slät sås. Ställ den kallt. Servera kycklingen med klyftpotatis och sallad. Ringla över lite sås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.