Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Silkeslen chokladpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En chokladpaj som är len som silke kan väl aldrig bli fel?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, diameter 23 cm, med den. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 20 minuter eller tills skalet är gyllenbrunt. Låt svalna på galler.
  2. Lägg 115 g choklad och smöret i en skål och ställ den i en kastrull med en bottenskyla sjudande vatten (vattenbad). Rör om tills chokladen och smöret smält. Ta av kastrullen och skålen från plattan.
  3. Blanda socker och maizena och häll det i chokladen. Rör om till en slät smet. Vispa äggen ljusa och porösa med elvisp. Rör ner de uppvispade äggen i chokladsmeten och ställ skålen och kastrullen på plattan igen. Sjud under omrörning i 5 minuter, tills krämen tjocknar och blir blank., Vispa ned vaniljen. Ta av från plattan och låt svalna helt.
  4. Vispa 2,35 dl av grädden till ett fast skum. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i vispgrädden. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager i pajskalet. Svep in pajen i plastfolie och kyl i 4 timmar. Vispa resterande grädde och florsocker till ett fast skum. Bred ut grädden över pajen och ringla den smälta chokladen över grädden.
  5. Om det mot förmodan skulle bli någon paj över så kan den förvaras i kylskåp i upp till tre dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.