En chokladpaj som är len som silke kan väl aldrig bli fel?
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, diameter 23 cm, med den. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 20 minuter eller tills skalet är gyllenbrunt. Låt svalna på galler.
- Lägg 115 g choklad och smöret i en skål och ställ den i en kastrull med en bottenskyla sjudande vatten (vattenbad). Rör om tills chokladen och smöret smält. Ta av kastrullen och skålen från plattan.
- Blanda socker och maizena och häll det i chokladen. Rör om till en slät smet. Vispa äggen ljusa och porösa med elvisp. Rör ner de uppvispade äggen i chokladsmeten och ställ skålen och kastrullen på plattan igen. Sjud under omrörning i 5 minuter, tills krämen tjocknar och blir blank., Vispa ned vaniljen. Ta av från plattan och låt svalna helt.
- Vispa 2,35 dl av grädden till ett fast skum. Vänd försiktigt ner chokladsmeten i vispgrädden. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager i pajskalet. Svep in pajen i plastfolie och kyl i 4 timmar. Vispa resterande grädde och florsocker till ett fast skum. Bred ut grädden över pajen och ringla den smälta chokladen över grädden.
- Om det mot förmodan skulle bli någon paj över så kan den förvaras i kylskåp i upp till tre dygn.
Publicerat den
11 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar