Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Simi med kokosmjölk och frukt

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är en kinesik dessert som görs på simi. Simi är små, små risbollar som blir genomskinliga och växer i storlek när de kokas. Finns att köpa i asiatiska matbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka simi i riskokare. Se till att röra om med jämna mellanrum, då de lätt klibbar ihop sig till stora klumpar. Du ser att de börjar bli klara när de är helt genomskinliga och mjuka i formen.
  2. Häll i ett durkslag och skölj av med kallt vatten och se till så att de inte klibbar ihop. Häll i stor skål tillsammans med sötad kokosmjölk och tillsätt skivad mango och vattenmelon. Serveras kall i skålar eller glas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.