Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Gott och annorlunda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv kavringen grovt och blanda rivet med socker och kanel. Smält smöret och bryn smulorna i det. Tryck ut kavringsmassan i en springform, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa philadelphiaost, smör, citronskal och florsocker till en smet. Bred ut smeten över bottnen. Ställ kallt medan du förbereder äpplena.
  3. Skölj, kärna ur och tärna äpplena i små kuber, ca 2x2 cm. Stek äpplena lätt i smör och råsocker. Låt svalna i kylen.
  4. Fördela äpplena jämnt ovanpå ostsmeten.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Blanda citronsaft, vatten och socker.
  6. Häll 1/3 av citronblandningen i en kastrull och värm upp den. Krama ur gelatinbladen och smält dem i citronsaften på svag värme.
  7. Häll gelatinblandningen i en kall skål och blanda ner resten av citronblandningen. Ställ skålen i kylen tills den blir tjockflytande, ca 20-30 min, beroende på hur vid skålen är.
  8. Häll gelatinblandningen över kakan och låt den stelna helt i kyl, ca 30 min. Garnera gärna med färsk mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.