Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skogssvampsoppa med örtolja

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig höstig och mustig soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den torkade svampen i en skål eller bunke och häll över det kokheta vattnet, låt dra i 10 minuter.
  2. Hacka lök och vitlök. Rensa och skär den färska svampen i grova bitar. Smält smör och olja i en stor gryta. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa ett par minuter under omörning.
  3. Häll av och spara vätskan till den blötlagda svampen.
  4. Vänd ner den i grytan med löken och tillsätt även den färska svampen, men spara några bitar till garnering. Låt svampen fräsa någon minut.
  5. Tillsätt buljongen och svampvätskan och låt koka upp. Sänk värmen och låt soppan puttra ca 25 minuter.
  6. Häll soppan i en matberedare eller mixa den krämig med en mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
  7. Mixa örter, olivolja och salt till örtoljan.
  8. Servera soppan med en klick crème fraiche, lite örtolja och surdegsbröd. Dekorera med färska örter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.