En riktig höstig och mustig soppa.
Instruktioner
- Lägg den torkade svampen i en skål eller bunke och häll över det kokheta vattnet, låt dra i 10 minuter.
- Hacka lök och vitlök. Rensa och skär den färska svampen i grova bitar. Smält smör och olja i en stor gryta. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa ett par minuter under omörning.
- Häll av och spara vätskan till den blötlagda svampen.
- Vänd ner den i grytan med löken och tillsätt även den färska svampen, men spara några bitar till garnering. Låt svampen fräsa någon minut.
- Tillsätt buljongen och svampvätskan och låt koka upp. Sänk värmen och låt soppan puttra ca 25 minuter.
- Häll soppan i en matberedare eller mixa den krämig med en mixerstav. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar.
- Mixa örter, olivolja och salt till örtoljan.
- Servera soppan med en klick crème fraiche, lite örtolja och surdegsbröd. Dekorera med färska örter.
Publicerat den
3 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar