Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Slät bulle med smak av vanilj

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Ett litet expriment som gick hem-

Ingredienser

Instruktioner

Värm mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Skär smöret i små tärningar (går även bra att smälta och kyla ned). Smula ner jästen i en bunke eller matberedare och blanda med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.Jäs degen under bakduk i behållaren till dubbel storlek, i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 25 bitar och runddriv bitarna till runda bullar. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper Jäs till dubbel storlek under duk, cirka 40 minuter. Pensla bullarna med det uppvispade ägget- Grädda bullarna gyllene, i cirka 7-8 minuter och låt sedan svalna något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.