Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små bondkakor med saltade melonkärnor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Läckra kakor med en smak av både salt och sött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör, socker och sirap pösigt i en bunke. Blanda i mjöl, bikarbonat och till sist hackade melonkärnor. Forma degen till en tjock rulle 4-5 cm i diameter. Linda in den i plastfolie och låt den ligga i kylskåp i 1-2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär degrullen i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.