Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bondkakor

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kalles klassiska recept på bondkakor, helt ljuvliga. Läs om knepet i receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg upp alla torra ingredienser på bakbordet. Gör två gropar och häll sirap i dem. Lägg rumstempererat bregott i tjocka skivor ovanpå och nyp/knåda sen ihop allt till en deg.
  2. När degen känns lämplig i konsistens "så att det går att göra en rulle" - gör en rulle 5-6 cm i diameter som rullas in i aluminiumfolie och får vila till nästa dag i kylen.
  3. Skär ca 0,7 cm tjocka skivor och lägg på plåt.
  4. Grädda i 175 grader ca 15 minuter tills de är gyllenbruna.
  5. Förvaras med fördel i frysen - värm dem i micro.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • katten14 24 augusti 2011

    Men det är väl tre TESKEDAR vaniljsocker, väl?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.