Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Små päron- och chokladpajer

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Detta är små och lyxiga pajer. Inuti skalet gömmer sig en ljuvlig päron- och chokladfyllning. Pajerna passar utmärkt att servera efter en mustig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl, smör, florsocker, äggula och salt till en deg, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Platta till degen och förvara den i kylen inslagen i plastfolie ca 30 minuter. Smöra och mjöla formarna. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar. Stek päronbitarna i en stekpanna tillsammans med socker tills du får en tjock och krämig smet där päronbitarna fortfarande är hela. Rör ofta i blandningen så att den inte bränns vid. Dra pannan åt sidan och låt svalna lite innan du rör ner choklad och valnötter.
  3. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord. Skär ut sex kvadrater som är ca 2 cm större än formarna.
  4. Lyft upp degbitarna och tryck ut dem i pajformarna, gärna till kanterna. Arbeta ihop resten av degen och kavla ut den på nytt. Tryck ut lock som är lika stora som formarna med hjälp av ett lämpligt glas eller liknande. Pensla locken med det uppvispade ägget.
  5. Fyll formarna med päronfyllningen. Lägg på locken med den penslade sidan nedåt. Tryck till kanterna så att de fäster ordentligt. Pensla locken med resten av ägget.
  6. Grädda pajerna mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem svalna och sikta över florsocker före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.