Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smillas smarriga kanelbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Hemligheten med dessa kanongoda och saftiga kanelbullar är filmjölk i degen! Glutenfria.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret. Tillsätt mjölken så att vätskan blir fingervarm, ca 37 grader. Smula ner jästen och rör om. Tillsätt fiberhusken, blanda och låt jäsa 10 minuter. Häll mjölmix, kardemumma, salt, socker, filmjölk, sirap och smörmjölk i en bunke. Arbeta kraftigt med elvisp eller bakmaskin med degkrokar i 5 minuter. Låt degen jäsa i 50 minuter.
  2. Fyllning: Blanda smör, socker och kanel i en skål. Vispa med elvisp tills det blir en slät kräm.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Den ska vara lite kladdig. Kavla ut degen till en tunn rektangel. Bred smörkrämen jämnt över hela degplattan, rulla ihop den och skär i 20 bitar som placeras i varsin pappersform.
  5. Pensla med ett uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda bullarna i ca 7 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.