Hemligheten med dessa kanongoda och saftiga kanelbullar är filmjölk i degen!
Glutenfria.
Instruktioner
- Smält smöret. Tillsätt mjölken så att vätskan blir fingervarm, ca 37 grader. Smula ner jästen och rör om. Tillsätt fiberhusken, blanda och låt jäsa 10 minuter. Häll mjölmix, kardemumma, salt, socker, filmjölk, sirap och smörmjölk i en bunke. Arbeta kraftigt med elvisp eller bakmaskin med degkrokar i 5 minuter. Låt degen jäsa i 50 minuter.
- Fyllning:
Blanda smör, socker och kanel i en skål. Vispa med elvisp tills det blir en slät kräm.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Den ska vara lite kladdig. Kavla ut degen till en tunn rektangel. Bred smörkrämen jämnt över hela degplattan, rulla ihop den och skär i 20 bitar som placeras i varsin pappersform.
- Pensla med ett uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda bullarna i ca 7 minuter.
Publicerat den
6 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar