Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsbakelser med kaffekräm

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Dessa härligt luftiga bakelser, sprängfyllda med delikat kaffekräm, är en läckerhet att njuta länge av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor, socker och mjöl till en slät och pösig smet. Värm grädden och mjölken utan att blandningen börjar koka och vispa ner den portionsvis i äggsmeten så att konsistensen blir jämn. Tillsätt kaffet.
  2. Slå tillbaka alltsammans i kastrullen och värm försiktigt under omrörning i 5 till 10 minuter tills du får en tjock kräm. Häll upp krämen i en skål och täck med plastfolie så att den inte skinnar sig. Låt krämen svalna och ställ den sedan kallt.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Kavla ut smördegen till ca 5 mm tjocklek och skär ut en rektangel med måtten 18x30 cm. Dela rektangeln i 9 bitar, 6x10 cm stora. Lägg ut smördegsbitarna på bakplåtar och grädda dem i ca 12 minuter tills de pöser upp och blir guldgula. Låt dem svalna på galler.
  5. Lägg ihop bakelserna genom att försiktigt dela varje smördegsbit horisontellt med en tandad kniv så att du får 18 tunna skivor. Lägg upp 6 smördegsskivor på lika många assietter och bred ut ca 3 msk kall kaffekräm på varje. Täck med ytterligare en skiva och mer kaffekräm och avsluta med de sista smördegsskivorna. Sikta över florsocker och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.