Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsform med champinjoner och avokado

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här små frasiga smördegsbakelserna är lätta att göra av färdigfryst deg. Fylls med varm champinjonstuvning och tärnat avokado. Gott med grönsallad till.

Ingredienser

Instruktioner

Dela varje smördegsplatta på mitten. Pensla dem och sporra en linje längs varje kant, ca 1 cm in. Det ska bli locket. Grädda i 200 grader tills formarna rest sig och är helt genomgräddade. Det tar ca 20 minuter. Lyft av locket. Skär champinjonerna i bitar och fräs dem tills de fått lite färg. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter och häll på grädden. Koka till lagom tjocklek. Smaka av med salt och peppar. Koka ev haricots verts och fördela dem i smördegsformarna. Skala och kärna ur avokadon och skär köttet i tärningar. Blanda tärningarna i champinjonstuvningen och häll den över haricots verts bönorna. Lägg på locken och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.