Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsfras med lök, sardell och oliv

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Smördeg med gott på och en vända i ugnen. Njut som förrätt eller vickning. Från ICA-Kuriren nr 14/10.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i oljan tills den mjuknar. Tillsätt vinäger, socker, peppar och salt. Bryn lätt så att löken blir karamelliserad.
  2. Pensla 2 av smördegsplattorna med ägg. Skär den tredje i remsor, ca 1 cm, som placeras utmed kanterna på de andra. Pensla även remsorna. Förgrädda i 175 grader ca 3 minuter. Ta ut dem. Platta till bottnarna om de höjt sig för mycket.
  3. Fördela lök, sardeller och oliver ovanpå. Strö över repad timjan. Grädda allt i 225 grader ca 10 minuter tills rätten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.