- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Smördeg med gott på och en vända i ugnen. Njut som förrätt eller vickning. Från ICA-Kuriren nr 14/10.
Instruktioner
- Fräs löken i oljan tills den mjuknar. Tillsätt vinäger, socker, peppar och salt. Bryn lätt så att löken blir karamelliserad.
- Pensla 2 av smördegsplattorna med ägg. Skär den tredje i remsor, ca 1 cm, som placeras utmed kanterna på de andra. Pensla även remsorna. Förgrädda i 175 grader ca 3 minuter. Ta ut dem. Platta till bottnarna om de höjt sig för mycket.
- Fördela lök, sardeller och oliver ovanpå. Strö över repad timjan. Grädda allt i 225 grader ca 10 minuter tills rätten fått fin färg.
Publicerat den
21 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar