Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegsinbakade älgfärsbiffar med kantarellstuvning

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har du inga kantareller i frysen, finns det att köpa torkade som motsvarar ca 250 g färska kantareller. Dyra, ja men ibland kan man unna sig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Börja med stuvningen: Grovhacka svampen och fräs den i smör tills all vätska kokat in. Krydda med peppar och pudra över mjölet.
  3. Rör om och späd med grädde under omrörning. Låt koka ca 5 min och smaka av med soja.
  4. Blanda samman färsen med ägg, grädde, timjan, salt och peppar till en jämn smet.
  5. Gör biffar och bryn dem hastigt i stekpanna. Lägg dem sedan i smord ugnsform.
  6. Kavla smördegen tunt och klä runt biffarna. Pensla med äggula.
  7. Grädda i ugn tills smördegen börjar få lite färg.
  8. Servera med kantarellstuvningen och potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Dotkom 7 augusti 2011

    Hur mycket biffar och smördeg använder du till en person? Tänkte bjuda på detta inom en snar framtid, det lät så gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.