Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smördegspaj med karamelliserad lök och fetaostcréme

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Frasig och god lökpaj som du enkelt svänger ihop!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär eventuellt ut till en rund form. Nagga degen med en gaffel och grädda mitt i ugnen tills degen puffat upp och fått fin färg, ca 10 minuter. Låt svalna.
  3. Skiva löken tunt. Stek i smör på medelvärme, rör om då och då. Tillsätt socker, sirap, timjan och salt. Stek tills gyllenbrun och helt karamelliserad, ca 15 minuter.
  4. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda med créme fraichen. Bred över smördegen och fördela löken ovanpå. Garnera med timjankvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.