Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörstekta kantareller på krispigt bröd med stekt vaktelägg

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Enkelt men ändå lyxigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att ev. rensa kantarellerna. Finhacka dessa (tex. halvcentimeterstora bitar). Smält en klick smör efter egen vilja och stek kantarellerna på svag värme tills de är gyllenbryna. Smaka av med salt och peppar (tex. ett kryddmått av vardera).
  2. När svampen är lagom stekt, rosta brödet lätt. Dela upp den stekta svampen så det blir lika mycket på vardera brödskivorna. Stek vakteläggen på svag värme på ena sidan så vitan är genomstekt men gulan är lös (går på cirka 10 sekunder). Lägg två ägg på vardera brödskivorna. Garnera med en persiljekvist. Servera direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.