Bjud på oemotståndligt läckra små bakelser som smakar som en dröm. De är fyllda med äkta vaniljkräm, gjord på vaniljstång, samt smultron.
Instruktioner
- Låt smördegen tina. Sikta över lite florsocker på båda sidor och kavla ut den till 30x15 i storlek. Skär varje platta i fyra bitar och runda hörnen med en kniv eller sporre så att bitarna blir båtformade.
- Lägg smördegen på bakpapper på plåt, picka med en gaffel och sikta över florsocker. Ställ plåten kallt en stund.
- Grädda smördegsplattorna i 225 grader ca 5 minuter tills smördegen är pösig och gyllenbrun. Låt bottnarna kallna.
- Skär vaniljstången på längden och lägg den i en tjockbottnad kastrull med grädden. Koka upp grädden och låt den sjuda under lock ca 10 minuter. Ta upp vaniljstången.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Häll över lite av den kokande grädden under vispning. Häll blandningen i kastgrullen och låt krämen sjuda under vispning tills den tjocknat. Den får inte koka!
- Vispa krämen kall. Vispa grädden. Blanda ner grädden i krämen och bred den över smördegsbottnarna. Täck med smultron och lägg ihop bottnarna två och två.
- Smultron kan bytas ut mot hallon eller skivade jordgubbar.
Publicerat den
21 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar