Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb festrätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé med ädelostsås och potatistoppar. Festmåltiden du lagar till på nolltid.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa filén och skär den i c:a 2 cm tjocka skivor. Tryck ut skivorna med handen till c:a dubbel storlek. Hetta upp smör i en panna tills det är gyllenbrunt och stek filé skivorna 2-3 minuter per sida. Salta och peppra och linda in dem i folie för att behålla värmen. Töm en burk creme fraiche i pannan och tillsätt en köttbuljong tärning. Vispa till tärningen lösts upp. Tillsätt ädelosten i bitar och värm tills det smällt. Blir såsen för tjock späd med lite mjölk eller grädde till önskad konsistens. Potatis topparna skall helst tillredas av kokt pressad potatis men det går snabbare med pulvermos. Tillred potatismoset enligt förpackningen men använd lite mindre vätska så att moset blir fastare. Tillsätt 1-2 äggulor och krydda med salt och vitpeppar. Vispa moset smidigt men inte för löst. Spritsa potatistopparna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i ungnen i 225 grader tills topparna fått färg. Servera med någon grönsak t.ex brysselkål och ett gott rött vin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.