Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabb kardemummasmakande Crème Brûlée utan vattenbad

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Detta recept utan vattenbad gör slutresultatet bättre och tar kortarde tid än recept med vattenbad såvida din ugn har en jämn temperatur. Kardemumman kan väljas bort.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 110 grader. Koka upp grädden, mjölken och kardemumman. Dela vaniljstången på längden och lägg i den i gräddkoket. Rör äggulorna och sockret - vispa inte! Häll gräddkoket över äggblandningen. Rör till sockret löst sig (vispa inte). Sila blandningen så att du får bort kardemummakärnorna och vaniljstången.
  2. Fördela i formar och grädda i ugnen i ca 35 - 40 min. Innan servering behöver brûléerna kallna helt i kylskåp. Precis vid serveringen ska strösocker brännas på toppen. Bäst görs detta med speciell brännare alternativt sätt ugnen på grillvärme, låt sockret smälta och bli brunt i ugnen, servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.