Detta recept utan vattenbad gör slutresultatet bättre och tar kortarde tid än recept med vattenbad såvida din ugn har en jämn temperatur. Kardemumman kan väljas bort.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 110 grader. Koka upp grädden, mjölken och kardemumman. Dela vaniljstången på längden och lägg i den i gräddkoket. Rör äggulorna och sockret - vispa inte! Häll gräddkoket över äggblandningen. Rör till sockret löst sig (vispa inte). Sila blandningen så att du får bort kardemummakärnorna och vaniljstången.
- Fördela i formar och grädda i ugnen i ca 35 - 40 min. Innan servering behöver brûléerna kallna helt i kylskåp. Precis vid serveringen ska strösocker brännas på toppen. Bäst görs detta med speciell brännare alternativt sätt ugnen på grillvärme, låt sockret smälta och bli brunt i ugnen, servera!
Publicerat den
6 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar