Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snabba fisken med kryddgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna rätt brukar bli särskilt omtyckt när den sommartid görs på abborrfilé. Tar man rödspätta i stället kan den gärna garneras med litet räkor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skölj fiskfiléerna och låt dem rinna av mycket väl. Smörj en ugnssäker form med matfettet och strö mjölet över formens botten. Lägg i fiskfiléerna. Pressa över citronsaft, salta och mal över lite peppar.
  3. Blanda grädde, mjölk och kryddgrönt. Häll blandningen över fisken och strö på osten. Grädda på galler strax under mitten av ugnen, tills fisken är färdigkokt och rätten har fin färg, ca 20 minuter.
  4. Servera med kokt potatis, sallad och ev kokt broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.