- Serverar: 16 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En rulle smördeg, lite mandelmassa och lite sylt ger hembakat på en halvtimme.
Instruktioner
- Rulla ut degen och halvera den på längden med sporre eller kniv. Dela den sedan på andra ledden, först på mitten och sedan mitt på de båda flak som bildas.
- Nu har du 8 rutor. Dela varje ruta från hörn till det motstående, lika med 16 snibbar.
- Grovriv mandelmassan och blanda i citronskal och sylt. Fördela klickvis på breda delen av varje snibb.
Vik in noga för minsta möjliga läckage.
- Rulla ihop varje fylld degsnibb från breda mot smala delen. Lägg på papprad plåt med slutsnibben instoppad under varje giffel. Vispa upp ägget med gaffel och pensla gifflarna.
- Grädda mitt i 250 grader varm ugn cirka 12 minuter.
Publicerat den
16 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar