- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Det här receptet förekommer i flera varianter och man kan ju anpassa som man vill men det som gör det är kombinationen curry, jordnötter och kokos.
Instruktioner
- Skala och finhacka äpplet
Strimla purjolöken och hacka löken.
Bryn det tillsammans i en gryta med lite curry. Ta ur blandningen ur grytan och lägg åt sidan medan du bryner köttfärsen. Lägg sen tillbaka lök och äpplelblandningen i grytan och blanda om.
Häll sedan över de krossade tomaterna. Låt grytan sjuda ihop ett tag. Tillsätt champinjonerna.
Smaka av med lite peppar och ev mer curry, men tillsätt inget salt för både jordnötterna och baconen som skall i senare är salta.
Stek i en annan panna lättbaconet i små strimlor och låt det rinna av på hushållspapper.
Strax innan serveringen vänder man i jordnötterna i grytan och sen strör man den stekta lättbaconen över grytan.
- Servera med kokt ris och kokosflingor att strö över samt i skålar tärnad gurka, tomater, gurka och majs.
Publicerat den
14 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack :)