- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
För alla som har diabetes m.m.
Instruktioner
- Värm mjölken fingervarm. Häll över den söndersmulade jästen i degbunken. Rör om till jästen är upplöst.
- Tillsätt ägget och klicka ned matfettet. Blanda i sötmedlet och saltet. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt den vila under bakduk 40 min.
- Blanda ingredienserna till första fyllningen. Mät upp mjölken till fyllning 2 i kastrull med marsanpulvret och sötmedlet. Sjud under omrörning till krämen tjocknat. Ta genast kastrullen av plattan och låt smeten svalna.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den samman lätt. Kavla sedan ut degen och bre på fyllning 1, rulla sedan samman degen.
- Skär degrullen i skivor och lägg i en rund form ca 28 cm i diameter. Ställ kakan att jäsa i 40 min.
- När kakan jäst lägg en klick av fyllning 2 i mitten på varje bulle. Pensla kakan med uppvispat ägg. Strö på flagad mandel., grädda i cirka 30 minuter, 200 grader.
Publicerat den
23 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar