Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerfria kakor

Vi är många som vill dra ner på det vita sockret i bakning och matlagning. Och visst går det att baka gott utan socker! Det finns en mängd olika sockeralternativ som ersätter vanligt vitt socker, men det går också att utesluta socker helt och hållet och ersätta med frukt av olika slag. Prova till exempel att göra sockerfria havrekakor gjorda på banan. Sötman får du både genom bananen och havren som är naturligt söt. Addera lite vaniljpulver och kanel och du har en kaka som passar både till fikat och mellanmålet. En annan frukt som är tacksam att använda istället för socker i bakverk är torkade dadlar. Att baka sockerfria kakor med dadlar passar extra bra till chokladbaserade bakverk som kladdkaka och kokosbollar. Fantastiskt gott och sött!


Blanda Kesellan med lättströ i en skål. Smält chokladen antingen i vattenbad eller i en kastrull, tillsätt lite smör. När chokladen är helt smält så blandar du ihop smeten med Kesellan och rör om o...

5 min
6-8

Klä en form (ca 30 x 20 cm) med bakplåtspapper. Blanda mandelmjöl, Stevia sweet, vanilj, hackad choklad, bakpulver och salt. Rör samman jordnötssmör och äppelmos i en annan skål (om jordnötssmöret är...


Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och skalet i en skål. Smörj och bröa en form med avtagbar botten. Tills...

6-8
8

Smula jästen i en bunke. Häll i salt och sirap, rör om till jästen lösts upp. Smält smöret och blanda i mjölken. Värm till fingervärme och häll ner i bunken. Tillsätt apelsinmarmeladen och rör...

2 h
16
1

Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor. Knåda försiktigt kakdegen tills ingredienserna har blandats ihop ordentligt. Ställ i kylen...

18

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda det rumsvarma smöret med mjöl och råsocker i en bunke. Arbeta med händerna samman alltihop i bunken till en jämn och sammanhållande deg genom att knåda och arbeta...

20

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och bryt ner chokladen i smöret. Rör om så att det blandas. Vispa äggen pösigt (1-2 minuter). Rör ner grädden i chokladsmöret. Vänd ihop alla ingredienser....

25 min
20

Blanda pofiber, vassleprotein, bakpulver, och stevia strö i en bunke. Tillsätt ägg, äggvitor, och mjölk. Häll upp smeten i smörad och ströad form. Använd gärna pofiber för att störa. Låt smeten stå...

1 h
10

Blanda alla ingredienserna till en deg. Forma bollar och lägg på plåt med bakpapper. Tryck till kakorna med gaffel. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 8 minuter....

20 min
20
3

Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandel och aprikoser. Blanda mjöl, bakpulver och sötningsmedel i en skål. Tillsätt finfördelat matfett och ägg. Arbeta ihop till en smidig deg. Blanda i apri...

35
1

Skala och riv morötterna fint. Skålla, skala och finhacka mandeln. Blanda mandel, mjöl, bakpulver och sötningsmedel i en skål. Hacka i smöret till en grynig massa, tillsätt morötter och ägg. Blan...

1

Skålla, skala och mal mandeln. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda därefter ner de torra ingredienserna. Rör försiktigt smeten slät. Häll alltsammans i en sock...


Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda ner mjölken, riven zucchini och olivolja. Blanda väl. Vänd sist ner bären försiktigt. Fyll smeten i en brödform täckt...


Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen och blanda ihop den med ägget. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet. Klicka ut ca 20 kakor och platta ut dem ca ½ cm tjocka på en...

20

Värm mjölken fingervarm. Häll över den söndersmulade jästen i degbunken. Rör om till jästen är upplöst. Tillsätt ägget och klicka ned matfettet. Blanda i sötmedlet och saltet. Tillsätt vetemjölet...

1 h 30 min
4

Blanda mjöl-socker-bakpulver rör i smöret och mjölken kavla degen 1½ cm tjock tag ut kakor med "snapsglas" grädda i 200° dela med gaffel torka på eftervärmen...


Sätt ugnen på 250 grader. Hacka samman smör, mjöl och hjorthornssalt till en grynig massa. Blanda i grädde och hackade hasselnötter. Rör ihop allt till en smidig deg. Låt den vila i kylskåp i ca...

20-30

Sätt ugnen på 175 grader. Olja in en form med löstagbar kant och bröa den med kokosflingor. (Kokosfett är ett fett som kroppen inte tar upp lika bra, så det är okej i lagom mängd). Blanda ihop ägg...


Mal mandeln i en mandelkvarn och blanda med sötningsmedlet. Vispa äggvitan till riktigt fast skum. Vänd i mandelblandningen. Klicka ut smeten i 8 små toppar på bakpapper på plåten. Grädda mit...

8

Värm ugnen till 200 grader. Riv bittermandlarna och blanda med cornflakes, kokos och de hackade jordnötterna. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner blandningen i skummet. Rör sist ner äg...

30 min
30

Hacka snabbt samman alla ingredienserna till degen, lägg den i kylskåp för att vila i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram degen och kavla ut den tunt. Skär ut runda plattor c:a 7 cm...


Mal 0,5 dl hasselnötter. Lägg dem på bakbordet eller i matberedaren. Tillsätt vetemjölet, sötningsmedel, kanel och smör. Arbeta raskt ihop till en deg. Rulla ut en längd och lägg den kallt att stel...

30 min
20

Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt fil, ägg och det avsvalnade smöret. Blanda till en jämn smet. Bred ut i en bakpapperskläd långpanna, ca 20x30 cm...

40 min
24

Lägg mjöl, sötningsmedel och kardemumma i matberedaren eller på bakbordet. Tillsätt vatten och smöret skuret i bitar. Arbeta till en smidig deg. Forma till en rulle och skär i 15 bitar. Rulla dem...

30 min
15

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.