Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Må bra kaka

 
Skriv ut

Sockerfri och laktosfri Byt durumvetemjöl mot glutenfritt mjöl eller bovetemjöl för att få ett glutenfritt alternativ. Laktosfri keso passar perfekt som tillbehör för laktosintoleranta. Tänk även på att använda mjölkfri choklad för att få en laktosfria variant

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Olja in en form med löstagbar kant och bröa den med kokosflingor. (Kokosfett är ett fett som kroppen inte tar upp lika bra, så det är okej i lagom mängd). Blanda ihop äggvitor, durumvetemjöl, kakao och havssalt och vispa väl. Krossa eller smält mörk choklad och blanda med russin, dadlar och fikon. Rör ihop smeterna och häll i formen.
  3. Grädda ca: 20 minuter eller tills kakan är genomtorr. Prova gärna med en teststicka. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
  4. Servera med keso och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.