Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sockerkaka på pumpa

 
Skriv ut

Den var jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och finriv pumpa och morötter. Rör 50 g smör, 50 g kesella och strösockret poröst. Rör ner äggen ett i taget, rör ner morötterna och pumpan i smeten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och sikta ner det i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  5. Smält 25 gram smör till glasyrkrämen och låt det svalna. Blanda florsocker och vaniljsocker. Rör ner sockerblandningen och Kesellan i smöret och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
  6. Stjälp upp kakan på ett galler och låt den kallna.
  7. Bred ut glasyrkrämen över kakan när den svalnat och låt den stå i kylen till serveringen. Garnera med något iögonfallande, exempelvis strimlat apelsin- och citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.