Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagskyckling med grädde och svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten var länge en stående söndagsklassiker hemma hos mina morföräldrar. Min mormor var väldigt duktig på klassisk svensk husmanskost, morfar i sin tur var Italien-frälst. Inte alla gånger var de ense i köket...Den här kycklingen är en mycket lyckad kompromiss mellan morföräldrarna! Gott att servera med såväl ris som pasta, färsk eller klyftpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen, salta och peppra.
  2. Värm smör och olja tillsammans i en stekgryta och bryn kycklingdelarna gyllenbruna. Låt dem steka i 15 minuter.
  3. Skiva svampen och hacka löken.
  4. Ta upp kycklingen och lägg på fat.
  5. Lägg svampen i grytan och låt fräsa några minuter. Lägg därefter i löken och låt fräsa med. Häll i vinet och låt det sakta avdunsta. Så i med grädden. Låt koka upp hastigt och sänk sen värmen. Koka på svag värme några minuter.
  6. Smaka av och lägg sen kycklingen i såsen. Låt sjuda i 20 minuter.
  7. Färdigt att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.