De här supergoda sconesen är fyllda med crème fraiche och färska bär. Riktigt läckert till fikat!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål. Tärna smöret och lägg ner det i mjölblandningen. Arbeta ihop mjöl och smör med fingertopparna till en smuldeg. Blanda ner sockret.
- Rör ner ägg och mjölk i smuldegen och blanda till en mjuk och jämn deg.
- Knåda degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den tills den är ca 1½ cm tjock. Stansa ut 8 runda plattor, 6 cm i diameter, med ett kakmått eller ett glas. Knåda ihop och kavla ut degresterna. Lägg plattorna på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen 15 minuter tills de höjt sig och är gyllene.
- Dela sconesen och fyll dem med crème fraiche och bär.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar