Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söta scones med bär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

De här supergoda sconesen är fyllda med crème fraiche och färska bär. Riktigt läckert till fikat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål. Tärna smöret och lägg ner det i mjölblandningen. Arbeta ihop mjöl och smör med fingertopparna till en smuldeg. Blanda ner sockret.
  2. Rör ner ägg och mjölk i smuldegen och blanda till en mjuk och jämn deg.
  3. Knåda degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den tills den är ca 1½ cm tjock. Stansa ut 8 runda plattor, 6 cm i diameter, med ett kakmått eller ett glas. Knåda ihop och kavla ut degresterna. Lägg plattorna på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen 15 minuter tills de höjt sig och är gyllene.
  4. Dela sconesen och fyll dem med crème fraiche och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.