Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur fläskgryta med couscous eller ris

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut

När mina barn var yngre fanns det en period när de nästan bara ville ha den här typen av mat. Jag gjorde då några olika varianter på samma tema. Lättlagat, lättätet och barnvänligt med en smula fredagskänsla över det hela. Det enda man behöver tänka på att ha tid till att marinera köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ananasspadet, sojan och vinägern en skål. Lägg i köttet och låt detta marinera i minst 2 timmar. Tag upp köttet och låt detta rinna av. Spara marinaden. Finhacka löken. Bryn löken och köttet. Pressa över vitlöken, krydda och häll på marinaden. Tillsätt de avrunna bambuskotten. Låt köttet puttra tills det känns mört (ca 30-40 minuter). Tillsätt sockret. Smaka av och salta eventuellt extra om inte sojan har gett nog sälta. Tillsätt grädden blandad med mjölet. Skär ananasen i ca 2 cm stora bitar och lägg i dessa sist tillsammans med tomaterna i fina klyftor. Låt allt bli genom-varmt.
  2. Servera med couscous eller ris och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.