- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar 45 minuter
Skriv ut
När mina barn var yngre fanns det en period när de nästan bara ville ha den här typen av mat. Jag gjorde då några olika varianter på samma tema. Lättlagat, lättätet och barnvänligt med en smula fredagskänsla över det hela. Det enda man behöver tänka på att ha tid till att marinera köttet.
Instruktioner
- Blanda ananasspadet, sojan och vinägern en skål. Lägg i köttet och låt detta marinera i minst 2 timmar. Tag upp köttet och låt detta rinna av. Spara marinaden.
Finhacka löken. Bryn löken och köttet. Pressa över vitlöken, krydda och häll på marinaden. Tillsätt de avrunna bambuskotten. Låt köttet puttra tills det känns mört (ca 30-40 minuter). Tillsätt sockret. Smaka av och salta eventuellt extra om inte sojan har gett nog sälta.
Tillsätt grädden blandad med mjölet. Skär ananasen i ca 2 cm stora bitar och lägg i dessa sist tillsammans med tomaterna i fina klyftor. Låt allt bli genom-varmt.
- Servera med couscous eller ris och en grönsallad.
Publicerat den
7 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar