Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här är ett grundrecept till sötsur sås. Jag gjorde bara så här till mina friterade räkor och det blev bra. Det står kinesisk vinäger i receptet men jag hade bara japansk risvinäger hemma och jag tror det gick lika bra. Jag använde torr sherry istället för risvin.

Ingredienser

Instruktioner

Ansa purjolök, ingefära och vitlök, skala och hacka dem väldigt fint. Blanda socker, ättika, soja, risvin, den utrörda majsenan och salt. Blanda ner hönsbuljongen. Hetta upp en wok eller stekpanna. Häll i oljan. Stek purjolök, ingefära och vitlök i oljan över stark värme under omrörning i ½ minut. Blanda ner den ihoprörda såsen och koka upp. Färdigt att serveras. Pasar bra till friterade räkor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.