Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soliga vetebullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Som små grottor döljer de här ljuvliga bullarna den härliga fyllningen bestående av mandelmassa, kardemumma och citron. Perfekt för fikastunderna i bersån!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en stor bunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm vätskan till fingervärme, 37 grader.
  2. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt den jäsa 45 minuter.
  3. Gör fyllningen: Blanda samman mandelmassa, kardemumma och citronskal.
  4. Knåda degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i tre delar och sedan varje del i tio bitar.
  5. Forma degen till bullar och gör en liten grop i mitten av varje bulle.
  6. Lägg en klick fyllning i groparna. Nyp till om fyllningen och lägg bullen med skarven nedåt i en pappersform. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 30 minuter.
  7. Pensla bullarna med ägget och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.