Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarfräsch kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Perfekt för sommarmiddagen! Kyckling och underbara grönsaker kombineras i en fin färgmix.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av kycklingfiléerna. Hetta upp matfettet i en stekpanna, gärna med titan- eller teflonbeläggning. Bryn kycklingfiléerna och låt dem eftersteka tills de inte längre är röda inuti. Ta upp filéerna och håll dem varma.
  2. Pressa ner vitlök i pannan. Skala morötterna och strimla dem och zucchinin. Låt grönsakerna mjukna ca 5 minuter på svag värme i pannan.
  3. Blanda samman mjölk, maizena, basilika, salt och paprikapulver i en liten skål. Häll blandningen över grönsakerna i pannan och låt allt få ett uppkok så att det får en tjockare konsistens.
  4. Lägg tillbaka kycklingen på grönsakerna, smaksätt med peppar och låt allt bli varmt. Strö över parmesanost och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.