Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sommarmaräng fylld med bär och couli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

För den som älskar maräng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marängen: Vispa äggvitorna styva med 50 g av sockret. Tillsätt sedan resten av sockret efterhand. Marängen ska vara så hård att bunken kan vändas upp och ner.
  2. Placera på bakplåtspapper ut 4 st skedar med maräng i ugnen vid 120 grader i 30-45 minuter. Låt marängerna svalna på galller.
  3. Couli: Rensa bären och blanda 1/3 av dem med florsocker och vatten. Pressa genom en sil och smaka av med socker och citronsaft.
  4. Slå lite couli på varje maräng och dekorera med bär. Pudra över lite florsocker.
  5. Vinförslag: 99938 Hafner TBA Cuveé Essencia 2004, Österike.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.